Tort de clatite cu ciocolata si capsuni

de - Andreea - in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 3576 vizualizari

 

Am plecat de la ideea Mariei ( http://www.bucataras.ro/retete/tort-piramida-de-clatite-cu-ciocolata-si-fructe-tropicale-72041.html ) ... Clatitele cred ca plac tuturor iar combinatia de ciocolata,frisca ,crema si capsuni nu face decat ca desertul sa fie si mai delicios ...  

 

INGREDIENTE

Pentru aluat clatite :

  • 250 g faina alba tip '00'
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 150 gr ciocolata
  • 2 oua
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura cacao
  • un varf sare
  • esenta rom
  • 1\2 plic praf de copt

Pentru umplutura :

  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • capsuni

Pentru ornat :

  • 30 g unt
  • 40 g ciocolata cu lapte
  • 30 ml lapte
  • capsuni
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu ciocolata si capsuni:

Incepem prin a prepara aluatul pentru clatite

Punem intr-o craticioara untul, laptele si ciocolata maruntita. Asezam pe foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit iar ingredientele s-au amestecat bine intre ele. Dam deoparte craticioara si lasam sa se raceasca usor. 

Punem intr-un bol ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul si un varf sare.

Separat punem intr-un vas faina, praful de copt si cacaua si amestecam. (NU puneti toata faina deodata deoarece e posibil sa intre mai mult sau mai putin decat gramajul initial - la mine au intrat 200 g faina) 

Turnam compozitia de ciocolata in vasul cu ouale spuma ,amestecam usor, dupa care adaugam faina, esenta de rom si amestecam totul bine pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani groase.

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam sa se odihneasca 10-15 minute. 

Intre timp pregatim crema

Punem intr-un bol cele 250 g mascarpone si mixam usor. 

Separat intr-o craticioara topim 100 ml frisca lichida cu ciocolata alba. Amestecam usor pana ce ciocolata e bine topita si lasam sa se raceasca putin.

Adaugam ciocolata in bolul cu mascarpone si mixam pana obtinem o crema pufoasa si delicioasa :) .

Cele 100 ml frisca lichida le mixam pana ce vom obtine o frisca tare. 

Capsunele le spalam, le indepartam coditele si le feliem. 

Pregatim clatitele: 

Punem o tigaie antiaderenta usor unsa sa se incalzeasca. 

Cu ajutorul unui polonic luam din compozitie si turnam in tigaie. Cand s-a copt clatita pe o parte ,o intoarcem pe cealalta parte si o coacem. Cand clatita este gata o scoatem pe o farfurie. 

Procedam astfel cu restul de aluat. 

Asamblare tort : 

Punem pe o farfurie prima clatita.Punem un strat de frisca si capsuni. Punem a doua clatita si un strat de crema mascarpone. Apoi a treia clatita si din nou un strat de crema. Terminam cu un strat de frisca si capsuni acoperit de ultima clatita. 

Topim untul, ciocolata cu lapte si laptele intr-o craticioara. Cand ciocolata s-a topit amestecam bine si lasam sa se raceasca . 

Dam tortului o forma patrata, il acoperim cu ciocolata topita si ornam cu capsuni. 

Un deliciu ... pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mirela0911 1

20.02.2016, 20:40

Delicios!

- Andreea - 1

21.02.2016, 16:27

Fulgdenea...multumesc

- Andreea - 1

21.02.2016, 16:27

Mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dovleac copt